Nieuws

Belgian Cooperative Monitor: cijfers en letters over Belgische coöperatieve vennootschappen

BelgianCoopMonitor 150x150België telt niet minder dan 25.405 coöperatieve vennootschappen. Het aantal erkende coöperatieve vennootschappen stijgt. Alles samen staan ze in voor 5,5% van het BBP. Deze en andere cijfers vindt u in de ‘Belgian Cooperative Monitor’.

De ‘Monitor’ is deze keer het resultaat van de samenwerking tussen Cera en Febecoop. Twee organisaties die het coöperatieve ondernemingsmodel promoten en ondersteunen, en met deze Monitor het belang van coöperaties in de kijker willen stellen.

 

De gegevens komen uit de Kruispuntbank voor Ondernemingen (31 december 2015), de Nationale Bank van België, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, de FOD Economie en de Nationale Raad voor de Coöperatie en werden aangeleverd door ConcertES.

De Cera Leerstoel ‘Sociaal en Coöperatief Ondernemerschap’ van de Universiteit van Luik en het Kenniscentrum Coöperatief Ondernemen aan de KU Leuven duiden de cijfers in een begeleidende tekst. Deze verschijnt eind november. Daarnaast werken Cera en Febecoop aan een top 100 van coöperatieve vennootschappen volgens omzet.

Meer info:

https://www.cera.be/nl/maatschappelijkeprojecten/cooperatiefondernemen/gr005868_belgian-cooperative-monitor

en

http://febecoop.be/cases/25-400-belgische-cooperatieve-vennootschappen-realiseren-55-bbp-aantal-erkende-cooperaties-stijgt/

Zoeken

Newsletter