Home

Met heel veel plezier terugblikken

2019 PieterVerhelst 2PORTRET150x150

Beste,

Op 23 november komt de nieuwe algemene vergadering van de NRC voor het eerst bijeen.
Als zoals voorzien is, tegen dan de samenstelling formeel gekend is, kan het bureau een nieuwe voorzitter aan deze algemene vergadering voordragen. Dat betekent dat mijn mandaat als voorzitter die dag een einde neemt.

Zelf kan ik met heel veel plezier terugblikken op mijn voorzitterschap. Op een aantal domeinen konden we de laatste vijf jaar immers een belangrijke vooruitgang ten gunste van coöperatieve vennootschappen boeken.
In de eerste plaats verwijs ik uiteraard aan de totstandkoming van het nieuw Wetboek van vennootschappen en verenigingen, waarin de coöperatieve vennootschap een volwaardige plaats kreeg.

Maar daarnaast toonde ook de Raad zich de laatste jaren van zijn meest constructieve en productieve kant. Denk maar aan de eensgezinde adviezen over de werking van de raad, een aanpassing van de erkenningsvoorwaarden en een voorstel van verslaggeving voor erkende coöperaties.
Met als kers op de taart, zelfs in tijden van nooit geziene inperkingsmaatregelen, een hele reeks druk gevolgde events rond actuele coöperatieve thema's zoals de coöperaties in de sector van hernieuwbare energie en de retailsector en binnenkort rond het principe van de ondeelbare reserve.

Uiteraard is dat alles niet het werk van de voorzitter alleen, maar vooral van vele coöperatieve vrijwilligers achter de schermen en van de ambtenaren van de FOD Economie die voor de logistieke ondersteuning instonden. Dank aan allen om dit samen met mij te realiseren! En graag tot ziens op één van de coöperatieve netwerkmomenten.

Pieter Verhelst

voorzitter

Zoeken

Newsletter